"Měníme rok, měníme sny, měníme touhy, měníme názory, měníme požadavky na výkupné, měníme partnerky, měníme auta, měníme zásobníky, ale nikdy neměníme své kamarády!" Al Capone

pondělí 15. července 2013

Půl roku v USA!

Tak jsem se ladně přesunula do druhé poloviny. :-)

Vím, že jsem nějakou dobu nic nenapsala, ale nějak nebyl buď čas, nebo nálada ... případně obojí najednou. Pokusím se teď vše tak nějak shrnout do jednoho článku, abych Vás o nic neochudila. :-)

Dva týdny zpátky jsem tady byla od středy sama, rodina jela na hiking dovolenou do Maine. Tak jsem hospodařila. :-) Byly jsme s holkama na party, sice se to pak trochu zvrtlo a asi dvě hodiny jsme se snažily najít odvoz, což se nakonec povedlo (naštěstí) a zjistily jsme, jak nedocenitelné jsou nonstop kavárny, takže jsme pak daly "dojezd" v DD. :-))



Taky jsme trochu nakupovaly a tak vůbec jsem si těch pár dní bez rodiny užila. O víkendu jsme jely na Coney Island - pláž na jihu Brooklynu a součástí je taky amusement park. Holky chtěly jít na pláž, já s Jančí jsme daly přednost tomu parku. No byly jsme asi na čtyřech rides a měly jsme teda dost, ale užily jsme si to parádně, no kdo může říct, že viděl skyline Manhattanu vzhůru nohama? :-)) Plus jsme se projely na dřevěné horské dráze z r. 1927 Cyclone, no jakože když jsem slyšela praskat to dřevo, tak mě to moc neuklidňovalo. :-) Ale jinak viz obrázky. ;-)

Coney Island


Málem jsem měla heart attack, když jsem nemohla najít telefon. Vyzvedávaly mě holky, že jedeme do mall a ještě mi volaly, že už jsou před barákem. Tak jsem brala kabelku a šla a už v autě jsem ten telefon neměla. Usoudila jsem, že jsem ho musela položit na stůl, když jsem si brala tu tašku a neřešila jsem to. Ale když jsem se pak vrátila domů, tak ten telefon nikde nebyl. Prozváněla jsem se z druhého telefonu jak blázen, dokonce jsem se dívala do ledničky i poštovní schránky, no byla jsem zralá na Opavu. :D Nakonec mě napadlo nejlogičtější vysvětlení (tedy alespoň v porovnání s tou ledničkou), a sice že mi vypadl u Veru v autě. A taky že jo, ještě že tak. :-) 

Další věc je, že mi konečně dorazil balíček. :-) Takže děkuji, děkuji mnohokrát. :-)



Tento týden by mi rodina taky měla odjet někam do pryč od čtvrtka až do neděle. V sobotu je na campu, kde jsou holky, návštěvní den, takže jedou do Maine a co budou dělat ty ostatní dny, je mi záhadou. Já každopádně v sobotu ráno odjíždím na víkend do Bostonu, tak už se těším, že zase jednou navštívím další stát. :-) Je to v rámci školy, takže relativně i "zadarmo" - akorát si samozřejmě budu muset zaplatit nějaké to jídlo, pití, suvenýry apod. Jako ušetřit tady nějaký ten dolar je pro mě čím dál těžší, ale už fakt musím začít odkládat, protože dovolená se blíží a ačkoliv ta sama o sobě je zaplacená, ještě určitě budou potřeba peníze na útratu, na zaplacení nějakých výletů na pobřeží apod. Není pak nad to slyšet něco jako: "Však máš šestnáct tisíc, co by za to někteří v Česku dali!". No jo, v Česku. Tady jaksi nejsme v Česku a přála bych pak těm "chytrákům" vidět zdejší ceny. :-) A i zdejší platy, debilní dvě stovky týdně tady fakt mají jen au pairs. Ale nestěžuju si, nejela jsem tady proto, abych si domů přivezla majlant, jela jsem tu pro zážitky a cestování, takže si to taky hodlám pořádně užít. :-) I když jsou bohužel destinace, které za tu dobu určitě nestihnu, každopádně nikdo neříká, že tu jsem naposledy v životě. Jisté je jen jedno, jsem tu naposledy jako au pair. :-))

Taky máme tento týden neskutečné vedra. Já jsem si teda vychladila basement, že mi je tam pomalu zima, ale když vyjdu ven, tak mě vždycky málem porazí. Doufám, že alespoň o víkendu v tom Bostonu bude trochu lépe.

A největší novinka na závěr: dostanu letos best birthday gift ever, protože mě přiletí navštívit ségra! :-) Nemůžu se dočkat, pokud teda nedoletí někam do Kambodži, haha. :-)) 

Myslím, že jsem tak nějak napsala vše, co jsem chtěla, a já se zase ozvu nejspíš po tom víkendu v Massachusetts. :-)

2 komentáře:

  1. Nevíš prosím tě, kolik stojí takový balík z ČR do USA? Díky :)

    OdpovědětVymazat