"Měníme rok, měníme sny, měníme touhy, měníme názory, měníme požadavky na výkupné, měníme partnerky, měníme auta, měníme zásobníky, ale nikdy neměníme své kamarády!" Al Capone

pondělí 2. prosince 2013

Thanksgiving Day + Black Friday

Upřímně musím říct, že jsem se těchto svátků děsila snad už někdy od jara. Vzhledem k tomu, jak to chodí v naší rodině, tak mi bylo jasné, že k ničemu nebudu zvaná a vařit budu od září, aby se to vše na 28.11. stihlo.

No, musím přiznat, že matka mě překvapila! V pondělí přišel schedule, že čtvrtek a pátek mám volno s tím, že ve středu akorát potřebuje, abych nakrájela nějakou zeleninu a možná něco vyzvedla z obchodu. No málem mě omývali! Já si uvědomuju, že holky, které mají např. mimča apod., jsou v zápřahu x hodin denně a bez stresu si pomalu nedojdou ani na záchod. Já jsem ale zvyklá, že mám relativně pohodičku a i když jsou holky doma, tak jsem v pokoji u počítače apod. :D Takže ve středu jsem měla zábavu, strávila jsem v té kuchyni a lítáním všude možně asi pět hodin. :D Hlavně jsem zjistila, že mě hrozně nebaví vařit. A to platí stonásobně v případě, když vaří matka. Nenajde obracečku, kterou používala před minutkou? No stress, vezme čistou. A tak je to se vším, kde co nechá, tam to leží, dokud to Mikejla neuklidí. Já jsem si tedy udělala přes den vše, co po mně chtěla (nakrájet brussel sprouts -- někdo to v titulkách k jednomu seriálu přeložil jako "bruselské výhonky", ve skutečnosti se jedná o růžičkovou kapustu:D, meloun, květák a papriku). A mezitím jsem si naložila maso k večeři, že udělám brocolli chicken - holky to milujou. Rodiče vzhledem k tomu, že to bylo den před Thanksgiving a navíc to byl první den Chanuky, přišli z práce o něco dřív než obvykle, tak říkám, jestli chtějí večeři jako vždy kolem sedmé. A ona, ať se o to nestarám, že něco vymyslí. Říkám, ok. Bylo něco málo před sedmou, konečně jsem domyla tisíc kusů nádobí po matce a šla do pokoje se chystat, že jdu ven, a ta na mě volá, že jestli bych přece jen nemohla udělat to kuře, že děcka na to mají chuť. Takže jsem skončila snad až před osmou.

Ve čtvrtek jsem si vstala snad někdy v jedenáct, mám volno, tak se vším všudy, že? Hned po ránu jsem se hrozně lekla, protože si tak vyjdu z pokoje a vedle dveří se mi houpe Davidova hvězda. :D Je u toho takový motorek, takže ono se to točí a zdálky to má tak trochu 3D efekt. Každopádně vůbec nevím, kdy mi to tam kdo instaloval, já jsem si vychrapovala jak Santa. Já  jsem upřímně rodinný Thanksgiving nijak neřešila. Nikdo mi nic neřekl (já asi vím, že kdybych tam odpoledne naběhla, že kdy bude večeře a co budeme jíst, tak mi nikdo neřekne, že já k nim jaksi nepatřím a ať si jdu po svém, ale nějak nejsem ten typ), takže první věc, co jsem ráno udělala byla, že jsem si šla přeparkovat auto na ulici, abych pak nemusela obtěžovat tisíc lidi, ať mi uhnou z příjezdovky (protože jsem věděla, že na večeři má přijet jejich rodina z Brooklynu a kdo ví odkud ještě). A vzhledem k tomu, že Kristy byla sama doma (její rodina jela na večeři někam k příbuzným), tak jsme si udělaly svůj Thanksgiving - sešly jsme se u ní, koupily si horu jídla, kecaly a pouštěly si české filmy.

Někdy kolem desáté jsme si řekly, že bychom měly prubnout Black Friday - den po Thanksgiving, kdy jsou v obchodech slevy a obchody jsou většinou otevřené i přes noc. Nejdříve jsme jely do mallu Galleria ve White Plains - to je klasický mall, něco málo jsme pokoupily a pak nás napadlo jet do Cross County Mall v Yonkers - to je v podstatě takový "park" a obchody jsou venku. A to byl nejlepší nápad! Neumím snad ani popsat tu atmosféru, možná později nahraju video. :-) Prostě hraje nahlas hudba, lidi chodí venkem mezi obchody, tancují, zpívají, mají dobrou náladu, byli tam lidé převlečení za různé postavičky - např. Grinch, lidi na chůdách apod. A to všechno třeba ve tři ráno s tím, že se všichni tvářili, že je to naprosto normální a není na tom nic divného. Nejlepší!! A já mám hroznou radost ze svých úlovků, konečně jsem mohla utratit těžce našetřené peníze. :-) Ve Victoria's Secret parfémky, v Guess kabelka a pak ještě nějaké drobnosti k tomu... :-)

Domů jsem dojela v pět ráno a vstávala asi v poledne. Jdu si ve dvanáct nahoru pro nějaké jídlo a tatík mi říká: Good morning. Tak mu říkám o tom nakupování a v kolik jsem dojela.. Tak se smál, myslím, že ze mě celkem nechápal.

V pátek odpoledne jsme se vydaly zpátky na místo činu (rozuměj Cross County Mall), ale zdaleka už to nebyla taková fun, všude bylo víc lidí, víc stresu, míň pohody a přebrané zboží. :-D No ale stále nemám výplatu za tento týden, že. Jelikož po BF jsem úplně broke, tak jsem včera večer psala matce smsku, jestli by mi prosím ty peníze mohla nechat ráno v kuchyni. Ani neodepsala, ráno se tam jdu podívat, peníze nikde. Tak jdu za tatíkem, ten že nemá cash, ale volal matce -- ta je sice vybrala, ale zapomněla mi dát. A je někde bůh ví kde. Takže super, asi budu okusovat zdi, místo toho, abych se šla najíst. :-D

Update: Matka dojela i s výplatou a prý se mám příště připomenout. :D

Zbytek víkendu uběhnul už tak nějak normálně. V neděli jsem se jen tak plácala, vstala si po poledni, zaskypovala s našima, koukala na televizi a jen večer šla na chvilku ven.

Ale to pondělí!!! Nesnáším ten den už sám o sobě, kor po svátcích. Všude neskutečný bordel, tři narvané popelnice bordelem (no kdo jiný než Mikejla je tahal před barák, že?), laundry, že kdybych se do něj zahrabala, tak už asi nikdy nenajdu cestu ven, a do toho jsou to právě teď asi dvě hodiny, co jsem odvezla děcka do školy a už mám tu starší doma.

Píše mi, že možná bude potřebovat, abych ji vyzvedla. Říkám, what happened?? Měli ve škole fire drill a princezně už se nechce zpátky, tak že prý se "avoid security guy" a ať ji vyzvednu. Tak já samozřejmě volám matce a ta mi říká: Do whatever she wants. Toto je fakt America, já už se nedivím ničemu.

Jooo a taky se ke mně dnes donesla skvělá zpráva, a sice že na podzim 2014 Elán chystá druhé kolo Best of koncertů. Nemůžu se dočkat! :) Že by se pan eM chtěl konečně po sto letech přidat? :-))



Taky jsme jely s Kristy kupovat nové skříně pro ni. Nejvtipnější bylo, jak jsme s tím vozíkem dojely k autu a teď se snažily vymyslet co nejefektivnější způsob, jak to dostat do kufru. Prošlo kolem asi 5 chlapů a pro jistotu se naším směrem ani nepodívali. A první dvě baby se hned ochotně nabídly a tahaly to s námi. Takže, pánové ... shame on you! :-) 


Black Friday at Cross County Mall


Kdo jde se mnou? :-)) 

2 komentáře:

  1. Beztak zase prodlouzis a pujdes leda do lesa a ne na Elan.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ja jdu urcite, ale Ty mas vzdycky tisic jinych veci na praci. :-)

      Vymazat