"Měníme rok, měníme sny, měníme touhy, měníme názory, měníme požadavky na výkupné, měníme partnerky, měníme auta, měníme zásobníky, ale nikdy neměníme své kamarády!" Al Capone

úterý 21. ledna 2014

Time flies so fast!

Už jsem se zmínila o tom, jak tady čas neskutečně letí? Před rokem jsem propadala depresím, že to tady těch 365 dní nemůžu zvládnout a teď ... teď zase propadám depresím, že těch necelých 6 měsíců utíká tak moc rychle a za chvíli budu muset zpátky domů.

Už jedu svůj třináctý měsíc tady. A spoustu lidí tvrdí, že druhý rok utíká mnohem rychleji, než ten první. A mají pravdu. Máte už tady nějakou zaběhnutou rutinu. Člověk ví, kde co je, takže jak jsem dřív bez navigace neudělala ani krok, teď ji používám spíš výjimečně. Atakdále.

Ještě víc si člověk uvědomí, jak čas letí, když vidí ostatní, co s ním přiletěli, zase odlétat domů. Veru letěla včera a fakt jako, když si vzpomenu, jak jsme se potkaly na letišti, byly na školení etc., tak mi to vůbec nepřijde, že to bylo před rokem. K jejímu odletu se váže docela vtipná story - Veru má tady v New Yorku tetu, nebo teda není to její teta, ale prostě paní od nich z vesnice, které říká teto a která emigrovala do Ameriky v roce 1968. A teď já Veru (ještě s Kristy) vezla k ní v neděli a oni jí zařizovali odvoz na letiště pak. Tak nějak jsem počítala, že ji tam zavezu, rozloučíme se a zase pojedu domů. No ale Veru teta (asi sedmdesátiletá paní) nás hned pozvala dál a pořád něco vykládala ... Z původních plánových patnácti minut se vyklubalo asi pět hodin a my odjížděly večer nacpané domácím ořechovým závinem a vepřem knedlem zelem, domácí knedlíky jsou samozřejmostí. :-))) A to nemluvím o českém pivu (i když jsem si dala jen malou skleničku, vzhledem k tomu, že jsem tam samozřejmě byla autem). Fakt jsem si to odpoledne připadala jak na návštěvě u babičky někde v Česku na vesnici a ne v New Yorku. I celkově jak měli zařízený ten barák a poprvé za celý rok jsem viděla ZÁCLONY. :)))

Tento víkend byl vůbec docela super. Rodina mi odjela na hory už v pátek odpoledne a vraceli se v pondělí, protože tady v Americe byl svátek - Martin Luther King's Day. Sice mi tady nechali psa, ale jelikož jsem si vydělala nějaké extra money, tak mi to vůbec nevadilo - prostě jsem se akorát musela v průběhu dne vracet ho pustit ven, vyvenčit, nakrmit atd.

Jinak je po Vánocích, po slevách, po všem, takže já aktuálně šetřím na daně, nový mobil a dovolenou. :D Takže jsem zvědavá, jak to dopadne. :))) Momentálně asi stejně budeme všichni stuck at home, protože má zase začít sněžit - podle mého host otce něco kolem foot (asi 30 cm). Nevím, ale už mi přišel email, že dnes má škola delays - místo ve 4:45 budu vyzvedávat asi v 1:30. No mám velkou radost. :-) A do toho v rádiu říkali, že mají být teploty BELOW ZERO - jako pardon, ale ono mrzne, když je pod nulou ve stupních Celsia, neumím si představit, jak to teda bude vypadat, když bude pod nulou Fahrenheit. :D

No, úterku zdar. :D Přeji všem úspěšný týden! :)

5 komentářů:

  1. Ahojky, náhodně jsem včera našla tvůj blog a musím říct, že jsem ho zhltla, jako román za pár hodin ;-) Je super, že píšeš takto na netu zážitky. Chystám se v březnu do USA, sice jen na dovolenou, ale i tak mi tvůj blog velmi pomohl ;-) měj se krásně a užívej dokud můžeš ;-) těším se na další příspěvky ;-) pa Lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Luci!
      Mockrát děkuji, jsem ráda, že se stále najdou lidé, kterým se blog líbí a hlavně jim třeba přiblíží, jak tady ten náš au pair život funguje. :-) Sama jsem před odletem do USA přečetla několik blogů a tehdy jsem za každou informaci byla vděčná.

      Kam do USA se chystáš? Přeji ať se líbí! :-)

      Vymazat
  2. Ahoooj :) chtěla jsem se zeptat, bude zase nový článek? Úžasně píšeš, jsi celá úžasná, moc se těším :) Díky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj,
      moc dekuji! Clanek urcite bude, jen nejak posledni dobou nemam moc cas. Ale zazitky k sepsani by se nasly, takze se pokusim polepsit! :)

      Vymazat