"Měníme rok, měníme sny, měníme touhy, měníme názory, měníme požadavky na výkupné, měníme partnerky, měníme auta, měníme zásobníky, ale nikdy neměníme své kamarády!" Al Capone

neděle 27. ledna 2013

Awesome weekend!

Miluju víkendy. Proč jen není každý den víkend? :-D Ale tak musíme si vydělat penízky na další, pravda... :-)

Už se stalo tak trochu tradicí kafe a donut v Dunkin' Donuts, takže tomu v pátek nemohlo být jinak. Rodina čekala na večeři návštěvu, takže HM vyvařovala jak pro britskou královskou rodinu. :D Nabídla jsem pomoc, takže jsem byla okamžitě zaúkolována, ale ani mi to moc nevadilo. Kauza stlaní je očividně za námi, opět je hrozne milá, za všechno 1000x děkuje a tak. Takže jsem tak nenápadně sondovala, že bych jako vyvenčila čokla trochu dřív, abych mohla co nejrychleji vypadnout. :D Nakonec se povedlo, už kolem sedmé jsem startovala káru. Bohužel začalo zrovna v páteční podvečer dost hustě sněžit a tady asi nemají ponětí, že existuje něco jako zimní pneumatiky. Proč taky, když můžou používat univerzální celoroční, že. Takže jsem jela krokem a i tak se docela klouzala, jsem docela ráda, že jsem z toho vyvázla bez otlučení. :D Ale večer se vydařil a pak jsem se doma ještě mírně přiopila plechovkovým pivem. :D Už se ze mě skoro stával abstinent.

Sobota a první sólo výlet do NYC! Vlak nám vyjížděl v 9 hodin, HM že prý mě hodí, jestli vstane. Nevstala, takže jsem si volala taxík, však si nějak poradím, že. :-)) Na nádraží jsem dokonce frajerka pomáhala nějaké slečně koupit si jízdenku v automatu. :D Na Grand Central jsme s Veru měly sraz ještě s Jančou a Market a celý den se skvěle vydařil. Jediné minus bych viděla v tom, že bylo asi tak minus 1000 stupňů a celkem jsme promrzly. Nejdřív jsme se vydaly na Times Square, prošly se do Central Parku a pak byl v plánu český oběd v Cafe Prague. Jenže! Ze Central Parku jsme vyšly na 5th Avenue a 58th Street a Cafe Prague se nachází na 19th Street. Jak by řekla Verča: 39 bloků je 39 bloků. :D Tak jsme chvíli zvažovaly možnost zapískat na taxi (inspirace seriálem Sex And the City, pravděpodobně :D), ale nakonec si daly asi hodinovou procházku, vyfotily si Public Library a "TU" známou budovu - Flatiron Building - která zezadu vypadá úplně obyčejně. :D Každopádně svíčková byla výborná, po obědě štrůdl, dva svařáčky, no neměly jsme si na co stěžovat. :) Na cestě zpátky jsme se stavily v pubu na pivko ... Vlastně onen pub se nacházel přímo u Empire State, ale když stojíte u ní a nekoukáte na ni zdálky, tak vypadá jako každá jiná budova ve městě. :D

Sem jsem dorazila úplně KO a to jsem měla večer jakože hlídání. Naštěstí starší měla sleepover u kamarádky, takže jsem měla na starost jen tu mladší, které jsem teda uvařila večeři, musela zamávat do kamery na Skypu jejím kamarádům :D a pak si vystačila sama. Já jsem stejně odpadla asi kolem desáté, ani nevím, kdy se vrátili rodiče.

Dneska jsem se teda překonala (jelikož jsem pořád unavená ze soboty) a vyrazila za Veru do Larchmontu, kde jsme strávily 2,5 (ano, opravdu DVĚ A PŮL) hodiny v supermarketu hledáním těch správných potravin, které měla na seznamu. :D Hlavně všechno musí být organic. :D Ale prodavači velmi ochotní, takže jsme nakonec pořídily a prý všechno i správně. :)) Já jsem taky vzala nějaké cereální tyčinky holkám na svačiny, protože tu už nic nebylo a byla jsem pochválena, prý že jim tyhle chutnají, tak aspoň něco. :D Z Larchmontu jsem ještě jela do Pelhamu za Christelle, francouzskou AP z našeho clusteru, daly jsme si mléčný shake a smoothies. V tom podniku jsme byly samy, obsluhoval nás nějaký Japonec a když jsme tam pak seděly u stolečku, tak on sledoval televizi a u toho cvičil na stepperu, vtipné. :D

Večer jsem pak dostala od mladší slečny fortune cookie "Through greater effort and hard work a precious dream comes true." Jako by mi mluvila z duše. :-)

Každopádně velmi vydařený víkend! :) Ten příští se snad do City podívám v neděli, je v plánu nějaký větší sraz au pairs ze školení, dokonce tam máme i jednoho chlapa. :-)) Doufám, že jste měli taky fajn víkend a přikládám nějaké fotky z toho mého:

Central Park



Central Park


Doping :D


Flatiron Building


Jako od maminky :-)

7 komentářů:

  1. Ahoj Míšo,
    jestli to ku... nebudeš psát česky tak to nebudu číst. Přece se nebudu furt vyptávat Jakuba. Zatím čau a tvrdě a poctivě pracuj.

    OdpovědětVymazat
  2. Jen se nedělej, tetko, čemu nerozumíš? :-P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, strýc není tetka. To bys mohla vědět. A já z té angličtiny něco vím.

      Tetka

      Vymazat
    2. Tak pardon, máte se podepisovat. :D I tak je celkem úspěch, že jsem vás identifikovala. :D

      Vymazat
    3. Miši, fakt si myslíš, že někdo jiný by dokázal napsat podobnou zprávu? Tatínek asi neumí používat google překladač :P.
      Užívej té ďury za louží ;).
      Barča

      Vymazat
  3. Tak to vypadá na super víkend :) ale dávej víc fotek, můžu cestovat aspoň takhle na dálku ;-)
    Elis

    OdpovědětVymazat
  4. Eli, mrkni na FB, tam mám fotek o dost více. :-)

    OdpovědětVymazat